Schoorsteen-verwijderen-logo-nieuw

Gedeelde schoorsteen verwijderen

Een schoorsteen verwijderen zorgt direct voor meer leefruimte. Bovendien voorkomt het lekkages, tocht of afbrokkelende stenen als de schoorsteen al jarenlang niet meer gebruikt of onderhouden wordt. Maar wat doet u als u een gedeelde schoorsteen heeft samen met uw buren? Kunt u een gedeelde schoorsteen verwijderen? Op die vraag geven we hieronder antwoord.

Ga snel naar

Wat is een gedeelde schoorsteen?

Een gedeelde schoorsteen bevindt zich gedeeltelijk in uw woning en gedeeltelijk in de woning van uw buren. Het is dus gezamenlijk eigendom, wat het een stuk complexer maakt om een gedeelde schoorsteen te slopen.

De eerste stap is dus om te informeren bij uw buren of zij akkoord zijn met het verwijderen van de gedeelde schoorsteen. Misschien gebruiken zij hun schoorsteen ook al jarenlang niet meer en vinden zij het geen probleem.

Gedeelde-Schoorsteen-verwijderen

Gedeelde schoorsteen verwijderen: de gemeente

Vaak is voor het verwijderen van een schoorsteen een vergunning nodig van uw gemeente. Bij een gedeelde schoorsteen verwijderen kan het krijgen van deze vergunning soms lastig zijn. 

Veel gemeenten zijn van mening dat het slopen van een gedeelde schoorsteen het straatbeeld ontsiert. Vraag dus ook altijd na bij uw gemeente of u de gedeelde schoorsteen mag verwijderen.

Vrijblijvende offerte?

Schoorsteen verwijderen kosten

Bent u benieuwd wat het kost om uw (gedeelde) schoorsteen te laten verwijderen door Schoorsteen Verwijderen 24/7?

De exacte kosten voor het verwijderen van een schoorsteen verschillen per woonsituatie en uw eigen wensen. Om u een indicatie te geven, sommen we hieronder enkele richtprijzen op.

Schoorsteen op het dak verwijderen€ 1400 – € 2000
Schouw verwijderen€ 1700 – € 3000
Schoorsteen en schouw verwijderen€ 3000 – € 5000

Offerte gedeelde schoorsteen verwijderen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor het laten verwijderen van een (gedeelde) schoorsteen door Schoorsteen Verwijderen 24/7. 

Heeft u vragen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op via de contactgegevens hieronder.