Schoorsteen-verwijderen-logo-nieuw

Schoorsteen begane grond verwijderen

Een schoorsteen loopt van de begane grond van uw woning helemaal tot op het dak. Wij krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om alleen de schoorsteen op de begane grond te verwijderen. Vaak is dat om in de woonkamer meer leefruimte te creëren. In dit artikel leggen we u uit of het mogelijk is om een schoorsteen op de begane grond te verwijderen.

Ga snel naar

Schoorsteen begane grond zelf verwijderen

Als u overweegt om uw schoorsteen op de begane grond te verwijderen, is het essentieel om dit eerst door een vakman te laten beoordelen en ook te laten uitvoeren. 

U kunt aan de buitenkant namelijk niet altijd zien of het een dragende schoorsteen betreft. Vaak is een schoorsteen onderdeel van de dragende constructie van uw woning. Zomaar de sloophamer in de schoorsteen op de begane grond zetten is dus een gevaarlijke onderneming. Met een beetje pech komt de stabiliteit van uw woning in gevaar.

Hoe wij een schoorsteen op de begane grond verwijderen

Benieuwd hoe het verwijderen van een schoorsteen op de begane grond in zijn werk gaat? Hieronder leggen we globaal de verschillende stappen uit.

Professionele inspectie

Het verwijderen van een schoonsteen begint met een professionele inspectie. Voorafgaand aan de werkzaamheden moet bekeken worden of het om een dragende of niet-dragende schoorsteen gaat. Daarnaast wordt de stabiliteit van het huidige metselwerk bekeken en of er asbest in of rondom de schoorsteen zit.

Constructieberekening & stempelplan

Als het een dragende schoorsteen betreft moet de draagfunctie worden overgenomen. Anders hebben de bovenste delen van de schoorsteen niets meer om op te steunen als u het gedeelte op de begane grond verwijdert. Hiervoor is een constructieberekening met bijbehorend stempelplan nodig. Een constructeur berekent waar steunbalken moeten komen en hoeveel dat er moeten zijn.

Slopen van de schoorsteen

Als alle voorbereidingen zijn getroffen kan het slopen van uw schoorsteen op de begane grond beginnen. De steunbalken (stempels) worden geplaatst en de eerste sloophamer gaat in de schoorsteen. Wij zorgen er uiteraard voor dat wij zo netjes mogelijk werken en dat al het sloopafval wordt afgevoerd.

Afwerking van de schoorsteen

Waarschijnlijk laat u uw schoorsteen op de begane grond verwijderen voor meer leefruimte. Een strakke muur zonder hinderlijke onderbreking van een schoorsteenmantel of schouw. Onze mensen zorgen er altijd voor dat uw muur keurig vlak afgewerkt achterblijft.

Vrijblijvende offerte?

Waarom uw schoorsteen laten verwijderen door Schoorsteen Verwijderen 24/7?

Om kosten te besparen overwegen veel mensen om zelf hun schoorsteen te slopen. Bezint echter voor u begint. Vooral bij een dragende schoorsteen kan het zelf slopen ervan negatieve gevolgen hebben voor de stabiliteit van uw woning. 

Als u uw schoorsteen laat verwijderen door Schoorsteen Verwijderen 24/7:

Schoorsteen begane grond verwijderen

Schoorsteen verwijderen kosten

Bent u benieuwd wat het kost om uw schoorsteen te laten verwijderen door Schoorsteen Verwijderen 24/7?

De exacte kosten voor het verwijderen van een schoorsteen verschillen per woonsituatie en uw eigen wensen. Om u een indicatie te geven, sommen we hieronder enkele richtprijzen op.

Schoorsteen op het dak verwijderen€ 1400 – € 2000
Schouw verwijderen€ 1700 – € 3000
Schoorsteen en schouw verwijderen€ 3000 – € 5000

Offerte schoorsteen begane grond verwijderen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor het laten verwijderen van uw schoorsteen door Schoorsteen Verwijderen 24/7. 

Heeft u vragen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier hieronder.