Schoorsteen-verwijderen-logo-nieuw

Vergunning schoorsteen verwijderen

Een schoorsteen verwijderen kent vele voordelen. Het levert u meer woonruimte op en het voorkomt problemen zoals lekkages, tocht en afbrokkelende stenen. Aangezien de meeste huizen tegenwoordig verwarmd worden met centrale verwarming is een schoorsteen bovendien overbodig. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om hun schoorsteen te verwijderen. De grote vraag is dan vaak: heb ik een vergunning nodig voor het verwijderen van mijn schoorsteen?

Ga snel naar

Schoorsteen verwijderen vergunning

Of u een vergunning nodig heeft voor het verwijderen van uw schoorsteen, is afhankelijk van uw situatie. Hieronder sommen we enkele gevallen op, waarbij wel een vergunning nodig is.

Bouwvergunning schoorsteen verwijderen

Wat veel mensen niet weten is dat de schoorsteen een belangrijk onderdeel is van de constructie van een woning. Is dit bij u het geval? Dan is het verplicht om een bouwvergunning aan te vragen als u uw schoorsteen wilt verwijderen. 

Een constructeur zal in dat geval een vervangende bouwconstructie berekenen. Het verwijderen van een schoorsteen kan er namelijk voor zorgen dat de constructie en stabiliteit van uw woning in gevaar komt.

Sloopvergunning schoorsteen verwijderen

De algemene regel is: wanneer er meer dan 10m3 sloopafval vrijkomt bij sloopwerkzaamheden, is een sloopvergunning nodig. Wanneer uw schoorsteen asbest bevat en u deze wilt slopen, bent u verplicht een sloopmelding te doen bij uw gemeente. Deze sloopmelding komt voort uit het Bouwbesluit.

Omgevingsvergunning schoorsteen verwijderen

Een omgevingsvergunning is de nieuwe benaming voor de bouwvergunning. Als u iets aan uw woning wilt slopen (of bijvoorbeeld een boom gaat kappen) heeft u een omgevingsvergunning nodig. De regels hiervan verschillen per gemeente. Het is dus altijd aan te raden om vooraf informatie in te winnen bij uw eigen gemeente.

Let op: de regels verschillen per gemeente

Hoewel de basisregels voor bouwen en verbouwen in veel gemeenten hetzelfde zijn, kunnen de exacte regels voor een vergunning verschillen per gemeente. Het is daarom altijd aan te raden om voorafgaand aan uw verbouwing informatie in te winnen bij uw eigen gemeente.

Heeft u hulp nodig? Wij helpen u graag met de vergunningsaanvraag.

Schoorsteenkanaal verwijderen

Hulp nodig bij aanvragen vergunning schoorsteen?

Wilt u uw schoorsteen verwijderen? Maar twijfelt u of u een vergunning nodig heeft? Bij Schoorsteen Verwijderen 24/7 helpen we u graag met de vergunningsaanvraag. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Vrijblijvende offerte?

Kosten vergunning schoorsteen verwijderen

De exacte kosten voor een vergunning zijn geheel afhankelijk van uw (woon)situatie en sloopplannen.

Kosten sloopvergunning

Hoewel een sloopmelding gratis is, kost een sloopvergunning wel degelijk geld. De kosten voor een sloopvergunning beginnen bij € 500,- en zijn afhankelijk van de grootte van het sloopproject.

Kosten omgevingsvergunning

De kosten voor een omgevingsvergunning bedragen gemiddeld tussen de 1 tot 3 procent van de totale bouw- of sloopkosten. Plus een standaardtarief voor de legeskosten (het in behandeling nemen van uw vergunningsaanvraag).

Vergunning schoorsteen verwijderen aanvragen

Offerte schoorsteen laten verwijderen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor het laten verwijderen van uw schoorsteen door Schoorsteen Verwijderen 24/7. 

Heeft u vragen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op via de contactgegevens hieronder.