Schoorsteen-verwijderen-logo-nieuw

Schoorsteenrenovatie

Een schoorsteen krijgt veel te verduren. Niet zo vreemd dus dat uw schoorsteen na verloop van tijd slijtage vertoont. Wilt u uw schoorsteen niet laten verwijderen, maar wel problemen zoals lekkages of tocht voorkomen? Dan is een schoorsteenrenovatie een uitstekende keuze!

Ga snel naar

Wat houdt een schoorsteenrenovatie in?

Bij een schoorsteenrenovatie worden de beschadigde delen van uw schoorsteen gerenoveerd. Hierdoor kan uw schoorsteen weer jarenlang mee, zonder issues zoals lekkages, tocht of afbrokkelende stenen.

Schoorsteenrenovatie

Waarom een schoorsteenrenovatie?

Uw schoorsteen staat op het hoogste punt van uw woning en wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei (weers)invloeden. Regen, wind, zon, hagel en sneeuw; uw schoorsteen krijgt het allemaal te verduren. 

Het zal u dan ook niet verbazen dat uw schoorsteen goed onderhouden moet worden. Vooral om grotere problemen zoals lekkages, vochtproblemen, poreuze stenen en voegwerk of tocht te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen als het om schoorstenen gaat, want schade door een kapotte schoorsteen kan flink in de kosten lopen!

Onderhoud of schoorsteen renovatie zorgt ervoor dat deze problemen voorkomen of snel verholpen worden. Uw schoorsteen is weer zo goed als nieuw en kan weer jarenlang mee!

Vrijblijvende offerte?

Waarom een schoorsteenrenovatie uitbesteden?

Een schoorsteenrenovatie doet u bij voorkeur niet zelf. Om te beginnen is werken op hoogte erg riskant. Onze vakmannen weten hoe zij op een veilige manier op hoogte kunnen werken.
Bovendien kunt u bij het renoveren van een schoorsteen tegen allerlei onverwachte problemen aanlopen, zoals asbest of poreuze stenen. Een professional renoveert uw schoorsteen op een deskundige manier.

Schoorsteen bovenverdieping

Soorten schoorsteenrenovaties

Er zijn verschillende soorten schoorsteenrenovaties. Niet alleen qua werkzaamheden maar ook qua intensiviteit. Zo kunt u een hele schoorsteen laten renoveren maar ook alleen de voegen laten herstellen. Welke soorten schoorsteenrenovaties er zijn horen wij u vragen? Wij zetten ze hieronder voor u op een rijtje.

Schoorsteen voegen

Voegwerk houdt uw schoorsteen letterlijk bij elkaar. Door weersomstandigheden, vocht en mos kan het voegwerk in de loop der jaren poreus worden en afbrokkelen. Om lekkages en vochtproblemen in uw schoorsteen te voorkomen, is het opnieuw voegen van de schoorsteen de oplossing!

Onze vakmannen hakken de versleten voegen weg of zagen deze in met een diamantzaag wanneer ze erg hard zijn. De voegen worden vervolgens grondig schoongemaakt. Eventuele algen en mossen worden verwijderd zodat het nieuwe metselwerk goed hecht. Tot slot voegen wij opnieuw de schoorsteen.

Loodrand herstel

De loodrand vormt de waterdichte verbinding tussen uw schoorsteen en dak. Het zorgt ervoor dat water niet uw woning kan binnensijpelen. Na jarenlange blootstelling aan weersomstandigheden kan een loodrand beschadigd raken, uitdrogen of scheuren. Met lekkages en vochtproblemen tot gevolg. 

Wij herstellen uw loodrand snel en zeer vakkundig. Hierdoor blijft uw schoorsteen weer jarenlang 100% waterdicht.

Schoorsteen impregneren

Om vochtproblemen bij uw schoorsteen te voorkomen, is het waterafstotend maken van uw schoorsteen een uitstekende oplossing. Dit doen wij door uw schoorsteen te impregneren. Een waterafstotende crème wordt aangebracht op uw hele schoorsteen waardoor deze vocht nauwelijks meer opneemt en ook mos en algen nauwelijks aan de schoorsteen kunnen hechten.

Omdat deze gevelcrème alleen pakt op een schoon oppervlak zullen wij uw schoorsteen eerst reinigen.

Schoorsteen reparatie

Hoewel voorkomen beter is dan genezen, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat er iets aan uw schoorsteen kapot gaat. Wij zijn expert op het gebied van schoorsteen reparaties. 

Waar nodig vervangen wij poreuze stenen, voegwerk of loodranden. Ook herstellen wij een kapotte nok of dakpannen.

Rookkanaal renovatie

Is het oude rookkanaal van uw schoorsteen al jarenlang niet onder handen genomen? Dan loopt u het risico op condensatievorming, weinig trek of een beschadigd of gescheurd rookkanaal. De kans op een schoorsteenbrand of CO2 vergiftiging wordt hierdoor groter. Daarnaast is een gemetseld rookkanaal oneffen waardoor vuil eenvoudig blijft kleven.

Een rookkanaalrenovatie is dan dé oplossing. In uw huidige rookkanaal wordt een flexibele RVS buis / rookkanaal aangesloten. Hierin krijgt vuil nauwelijks kans om te hechten. 

Weten of uw rookkanaal toe is aan een renovatie? Wij kunnen dit voor u onderzoeken, eventueel door middel van een camera-inspectie van uw schoorsteen.

Schoonmaken schoorsteen

Om problemen met uw schoorsteen en rookkanaal te voorkomen, is het slim om uw schoorsteen periodiek te laten reinigen. Dit kunt u laten doen door een schoorsteenveger of door Schoorsteen Verwijderen 24/7! Wij zijn de alles-in-één oplossing voor het onderhouden en slopen van uw schoorsteen.

Schoorsteenrenovatie kosten

De exacte kosten voor uw schoorsteen renovatie zijn afhankelijk van uw situatie. Om u toch een indicatie te geven, sommen wij hieronder enkele basisprijzen op.

WerkzaamhedenKosten
Schoorsteen inspectie€ 125 – € 275
Schoorsteenrenovatie€ 650 – € 2500
Schoorsteen onderhoudVanaf € 125

Benieuwd wat het kost om uw schoorsteen te laten onderhouden, inspecteren, renoveren of verwijderen? 

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, of vraag hieronder een offerte op maat aan. 

Offerte schoorsteenrenovatie

Vraag hieronder vrijblijvend een offerte op maat aan voor een schoorsteen renovatie door Schoorsteen Verwijderen 24/7. 

Heeft u vragen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op via de contactgegevens hieronder.