Schoorsteen-verwijderen-logo-nieuw

Schoorsteen lekkage

Een schoorsteen lekkage: niemand zit erop te wachten. Een lekkende schoorsteen kan vervelende gevolgen hebben die bovendien flink in de papieren kunnen lopen. Helaas wordt een schoorsteen lekkage vaak te laat opgemerkt. Wilt u een schoorsteen lekkage voorkomen of zo spoedig mogelijk laten repareren? Onze ervaren dakdekkers staan voor u klaar.

Ga snel naar

Gevolgen lekkage schoorsteen

Een schoorsteen lekkage kan allerlei vervelende gevolgen hebben. Vooral omdat een lekkage aan de schoorsteen niet altijd direct wordt opgemerkt. Gevolgen van een schoorsteen lekkage kunnen zijn:

Wilt u de gevolgen van de lekkage zoveel mogelijk beperken? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een snelle en professionele reparatie van uw schoorsteen of dak.

Schoorsteen-lekkage

Schoorsteen lekkage opsporen

Om alle ellende van een schoorsteen lekkage te voorkomen is het slim om uw dak regelmatig te controleren. Klimt u liever niet het hoge dak op, of wilt u er zeker van zijn dat de lekkage op tijd opgespoord wordt? Schroom niet om professionele hulp in te schakelen. Onze dakdekkers inspecteren uw dak op losse stenen, zwakke plekken en kieren die er niet thuishoren en die een lekkage kunnen veroorzaken. Waar nodig zullen wij met uw toestemming de lekkage repareren. 

Door uw schoorsteen en dak regelmatig te laten controleren zorgt u voor een goede conditie en een lang behoud van uw dak en schoorsteen.

Vrijblijvende offerte?

Oorzaken schoorsteen lekkage

Een schoorsteen staat bovenop uw dak. Dat betekent dat deze dag en nacht te maken krijgt met weersinvloeden. Regen, wind en storm teisteren uw schoorsteen. Niet zo vreemd dus dat er wel eens een lekkage kan ontstaan.

Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende oorzaken van een schoorsteen lekkage.

Loszittende stenen of loszittend cement

Een schoorsteen is meestal opgebouwd uit bakstenen en cement. Jarenlange weersinvloeden kunnen na verloop van tijd het voeg- en metselwerk poreus maken. Als cement los komt te zitten, raken na een tijdje ook de bakstenen los. Met als gevolg: een lekkage aan uw schoorsteen.

Scheuren in de loodrand

Op de plaats waar uw schoorsteen bevestigd is op het dak, zit ook een loodrand. Deze strook gemaakt van lood is bedoeld als waterdichte afsluiting van uw dak. Zoals u zich vast kunt voorstellen kan de loodrand door jarenlange weersomstandigheden of een flinke storm vervormen, losraken of scheurtjes bevatten. Telkens wanneer het regent, lekt er dan een beetje water naar binnen. Met andere woorden: u heeft last van een schoorsteen lekkage. Vocht in de muren en schimmelplekken liggen op de loer.

Schoorsteenkap is kapot

Een schoorsteenkap voorkomt het inslaan van veel regen en wind in uw schoorsteen. Is deze kap kapot of zwaar beschadigd, dan mist uw schoorsteen deze essentiële bescherming. Met soms een lekkage tot gevolg.

Help, mijn schoorsteen lekt! Wat nu?

Is er een lekkage in uw schoorsteen ontdekt? Dan zijn er een aantal dingen die u moet doen.

Schoorsteen lekkage voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Een storm kunt u natuurlijk niet voorkomen, maar er zijn enkele zaken waar u wél op kunt letten om een schoorsteen lekkage te voorkomen.

Schoorsteen lekkage repareren

Als u eenmaal een lekkage in uw schoorsteen hebt ontdekt, wilt u de schade natuurlijk zoveel mogelijk beperken. Een schoorsteen lekkage repareren is dagelijkse kost voor een professionele dakdekker. Binnen een handomdraai is uw schoorsteen gerepareerd en kan deze weer jarenlang mee! Bij het repareren van een schoorsteen lekkage kunt u denken aan het metselwerk of voegwerk herstellen, de schoorsteenkap vervangen, een nieuwe loodrand plaatsen of de schouw impregneren tegen weersinvloeden.

Schoorsteen verwijderen

Kosten schoorsteen repareren

De exacte kosten voor het repareren van een schoorsteen lekkage verschillen per situatie.

Om u globaal een idee te geven van de kosten, sommen we hieronder enkele prijzen op voor het repareren van uw schoorsteen.

Reparatie werkzaamhedenGemiddelde kosten
Gebroken steen vervangen€ 12 per steen
Voegwerk herstellen€ 35 – € 45 per m2
Nieuwe schoorsteenkap€ 200 – € 625
Schoorsteen renovatieVanaf € 450
Schoorsteen impregneren€ 6 per m2

Wilt u verzekerd zijn van de beste prijs/ kwaliteit verhouding bij het repareren van uw schoorsteen? Vraag dan hieronder een offerte op maat aan voor het repareren van uw schoorsteen lekkage.

Worden de reparatiekosten vergoed door mijn verzekeraar?

Als u verzekerd bent tegen waterschade is de kans groot dat uw verzekeraar de kosten voor de reparatie betaalt. Is de schade aan de buitenkant van uw woning? Dan spreekt u de opstalverzekeraar aan. Heeft u door de schoorsteen lekkage schade in uw woning? Dan moet u bij de inboedelverzekering zijn. 

Uiteraard keert een verzekeraar uit op het moment dat u kunt aantonen dat de schade niet uw eigen schuld is of dat u de schade redelijkerwijs niet zelf veroorzaakt kunt hebben. Had u de schoorsteen lekkage kunnen voorkomen? Dan wordt de reparatie meestal niet vergoed. 

Woont u in een huurwoning? Dan kunt u de huurbaas of woningstichting vragen de schoorsteen te laten repareren.

Voordelen professionele dakdekker

Zelf uw lekkende schoorsteen repareren neemt nogal wat risico’s met zich mee. Door een professionele dakdekker in te schakelen:

Offerte aanvragen schoorsteen lekkage repareren

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor het laten repareren van uw schoorsteen lekkage. Of maak een vrijblijvende afspraak via de contactgegevens hieronder.