Schoorsteen-verwijderen-logo-nieuw

Constructieberekening

Gaat u bouwen, verbouwen of renoveren? Dan is de kans groot dat u een constructieberekening nodig heeft. Met een constructieberekening zorgt u er namelijk voor dat het gebouw aan alle wet- en regelgeving voldoet, maar vooral dat het bouwwerk veilig is. Moet u een vergunning aanvragen voor uw bouwproject? Dan is een constructieberekening zelfs verplicht. Hieronder vertellen we u alles wat u wilt en moet weten over het laten maken van een constructieberekening.

Ga snel naar

Wat is een constructieberekening?

Bij bouwen of verbouwen is het natuurlijk essentieel dat het bouwwerk blijft staan. En dat het bestand is tegen alle (weers)omstandigheden. Om dit te kunnen garanderen is een constructieberekening nodig.

Een constructieberekening is een nauwkeurige berekening van de dragende delen van de bouwconstructie. Hierin wordt o.a. gekeken hoeveel belasting de muren, fundering, balken of kolommen aankunnen. Laat u uw schoorsteen op uw dak verwijderen of renoveren? Ook dan is een constructieberekening nodig. De schoorsteen is namelijk in verreweg de meeste gevallen onderdeel van de dragende constructie van uw woning.

Constructieberekening-draagmuur-verwijderen

Waarom een constructieberekening?

Een constructieberekening garandeert de veiligheid van een bouwwerk. Een gebouw kan nog zo stevig gebouwd lijken, een zwakke plek is met het blote oog vaak niet te zien. Met alle gevolgen van dien. Met een constructieberekening waarborgt u dus de veiligheid tijdens en na een verbouwing of bouwproject. Met een constructieberekening voorkomt u scheuren, barsten en verzakkingen in uw bouwproject.

Als u een vergunning moet aanvragen voor uw verbouwing of renovatie bent u verplicht om een constructieberekening in te dienen. Hiermee voldoet u namelijk aan de wet- en regelgeving. Wat misschien nog wel belangrijker is: als de constructieberekening aan de wet- en regelgeving voldoet, bent u niet hoofdelijk aansprakelijk als er toch iets mis gaat. Dat verkleint het risico op financiële verrassingen drastisch!

Vrijblijvende offerte?

Waar wordt een constructieberekening voor gebruikt?

Een constructieberekening wordt gebruikt bij het aanvragen van een omgevingsvergunning. De gemeente controleert aan de hand van de constructieberekening of het ontwerp voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit. 

Ook als u vergunningsvrij gaat bouwen moet u een constructieberekening laten maken. Hierdoor kunt u namelijk aantonen dat het bouwwerk bestand is tegen alle krachten die erop uitgeoefend worden.
Tot slot wordt een constructieberekening gebruikt door de aannemer tijdens het bouw- en renovatieproces.

Schoorsteen Verwijderen 24_7 aan het werk

Hoe wij een constructieberekening maken

Onze constructeur maakt aan de hand van bouwtekeningen een constructieberekening. Een bouwtekening is een gedetailleerde en schematische weergave van uw woning of pand die destijds gemaakt is door de architect. 

Op onze constructieberekening ziet u precies:

Onze constructeur heeft jarenlange ervaring in het maken van constructieberekeningen voor de meest uiteenlopende gebouwen, panden en bouwprojecten. Ook hebben onze constructieberekeningen bewezen een goede handleiding te zijn voor aannemers. De aannemer kan met onze berekening direct aan de slag, zonder dat er onnodige materialen worden gebruikt. Hoewel een constructeur geld kost, verdient u deze investering met een goede constructieberekening altijd terug.

Constructieberekening laten maken door Schoorsteen Verwijderen 24/7

Heeft u bouw of verbouwplannen? En wilt u ervan verzekerd zijn dat uw vergunning wordt goedgekeurd? Laat uw constructieberekening maken door de constructeurs van Schoorsteen Verwijderen 24/7!

Met onze constructieberekening bent u gegarandeerd van een professionele partij. Onze constructeur beschikt over constructieve kennis, weet alles over wet- en regelgeving en het Bouwbesluit. 

Omdat wij niet alleen constructeurs in dienst hebben, maar ook aannemers, kunnen wij de bouwwerkzaamheden zelf uitvoeren. Hierdoor heeft u te maken met maar één partij voor al uw bouw- of verbouwplannen. Wij garanderen u bovendien een voordelige prijs/ kwaliteit verhouding.

Schoorsteen verwijderen: verschillende opties

Voordat wij uw schoorsteen verwijderen willen wij altijd eerst weten of het om een normale (niet-dragende) schoorsteen of een dragende schoorsteen gaat. Een dragende schoorsteen is onderdeel van een dragende constructie en maakt deel uit van een draagmuur. Een dragende schoorsteen mag dus absoluut niet zomaar verwijderd worden. U heeft eerst een constructieberekening nodig en de benodigde vergunningen.

Buiten of een schoorsteen een dragende functie heeft, zijn er meerdere opties om een draagmuur te verwijderen. Deze opties vindt u in onderstaande overzicht:

Kosten constructieberekening

De exacte kosten voor een constructieberekening zijn geheel afhankelijk van uw (woon)situatie, uw bouw of verbouwplannen en of wij eerst op werkbezoek langs moeten komen.

Om u toch een idee te geven van de kosten, hebben we in onderstaande tabel gemiddelde prijzen opgenomen.

Soort constructieberekeningGemiddelde kosten
Werkbezoek€ 175 – € 395
Constructieberekening draagmuur€ 350 – € 775
Constructieberekening dakkapel€ 250 – € 550
Constructieberekening dakopbouw€ 575 – € 950
Constructieberekening fundering€ 400 – € 750
Constructieberekening aanbouw€ 575 – € 1150
Constructieberekening trapgat€ 300 – € 475
Constructieberekening zonnepanelen€ 200 – € 475
Constructieberekening vloer€ 275 – € 625
Constructieberekening erker€ 365 – € 650
Constructieberekening complete woningVanaf € 1500

Offerte constructieberekening

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor een constructieberekening door Schoorsteen Verwijderen 24/7. Heeft u vragen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op via de contactgegevens hieronder.