Schoorsteen-verwijderen-logo-nieuw

Vogelnest verwijderen schoorsteen

Als een vogel een nest bouwt in uw schoorsteen, dakgoot of schouw kan dat flinke overlast veroorzaken. Het is dan ook essentieel dat u een vogelnest in de schoorsteen snel laat verwijderen. Wij vertellen u hieronder hoe het verwijderen van een vogelnest uit uw schoorsteen in zijn werk gaat en wat het kost.

Ga snel naar

Vogelnest schoorsteen

Hoewel vogels in de natuur prachtig zijn om naar te kijken en ook nog eens heel nuttig zijn, bouwen ze ook overal nesten. Een vogelnest in de schoorsteen kan vervelende tot zelfs ernstige gevolgen hebben als u hem niet op tijd laat verwijderen. Een vogelnest in de schouw of schoorsteen kan leiden tot:

Vogelnest verwijderen schoorsteen

Vogelnest uit schoorsteen verwijderen

Voor een veilige en volledige verwijdering van het vogelnest uit uw schoorsteen schakelt u bij voorkeur een professionele schoorsteenveger in. 

Bij Schoorsteen Verwijderen 24/7 werken we dagelijks aan schoorstenen en zijn dus gewend aan werken op hoge hoogte. Wij verwijderen snel, doeltreffend en veilig het vogelnest uit uw schoorsteen of schouw. 

Bent u benieuwd hoe wij te werk gaan?

Stap 1: Vogelnest verwijderen

Afhankelijk van waar het vogelnest zich bevindt, kunnen wij deze op twee manieren verwijderen. Van boven naar beneden (met een kogel aan een touw) of van beneden naar boven (met een flexibele steel).

Stap 2: Schoorsteen vegen

Alleen het nest verwijderen uit uw schoorsteen is vaak niet voldoende. Er zullen altijd restjes (takjes, veren, stof) achterblijven. Daarom zullen wij na het verwijderen van het vogelnest uit uw schoorsteen direct de schoorsteen vegen. Zo weet u meteen dat uw schoorsteen weer vrij is van rommel en roet.

Vrijblijvende offerte?

Zelf vogelnest verwijderen schoorsteen

Het is af te raden om zelf een vogelnest uit uw schoorsteen te verwijderen. Als het nest zich op grote hoogte in de schoorsteen bevindt, betekent dat dat u vanaf het dak zult moeten werken. Een professionele schoorsteenveger is dit werk gewend en heeft alle ervaring en materialen om veilig op hoogte te kunnen werken. Zelf riskeert u ongelukken als u hiermee geen ervaring heeft.
Bovendien haalt u niet alleen het vogelnest naar beneden, maar ook een hoop roet. Dit is schadelijk voor uw gezondheid.

Tot slot dient u ervoor te zorgen dat het volledige nest uit uw schoorsteen verwijderd is. Restjes die achterblijven kunnen alsnog leiden tot verstopping van uw schoorsteen of een gevaarlijke schoorsteenbrand. 

Wilt u deze risico’s beperken? Schakel dan een professional in. Deze verwijdert snel en vakkundig het vogelnest uit uw schoorsteen.

Schoorsteen bovenverdieping

Wanneer vogelnest verwijderen?

Tijdens de broedperiode (maart tot september) is het niet toegestaan om een vogelnest uit uw schoorsteen te verwijderen. U verstoort anders het broeden van de vogels. Dit is in strijd met de Wet Natuurbescherming en kan u een flinke boete opleveren. 

De beste periode voor het verwijderen van een vogelnest uit een schoorsteen is dan ook eind september of oktober. Bovendien bent u dan het stookseizoen voor. 

Twijfelt u of er vogels broeden op het vogelnest in uw schoorsteen? Wij kunnen dit eenvoudig voor u uitsluiten, al dan niet met een camera-inspectie.

Vogelnest in schoorsteen voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het is namelijk betrekkelijk eenvoudig om een vogelnest in uw schoorsteen te voorkomen.

Prijs vogelnesten verwijderen

Wilt u weten wat het kost om het vogelnest in uw schoorsteen te laten verwijderen door Schoorsteen Verwijderen 24/7?

De exacte kosten zijn afhankelijk van de precieze situatie. Waar bevindt het vogelnest zich? Moet er door middel van een camera-inspectie gecontroleerd worden of er nog broedende vogels aanwezig zijn? 

Het is daarom slim om vooraf even contact met ons op te nemen over uw situatie. Wij geven u graag een prijsopgave op maat. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. 

Om u toch alvast een indicatie te geven, vindt u hieronder de prijzen voor het laten verwijderen van een vogelnest.

WerkzaamhedenPrijs (incl. btw)
Vogelnest schoorsteen verwijderen + schoorsteenreiniging€ 165,50
Schoorsteenrooster plaatsen€ 70,-
Vogelwering plaatsen€ 32,50 per meter

Offerte vogelnest schoorsteen verwijderen

Wij raden u altijd aan om het verwijderen van een schouw of schoorsteen over te laten aan een professioneel sloopbedrijf. Er komen verschillende werkzaamheden kijken bij het slopen van een schoorsteen en zonder de nodige ervaring, kan het slopen van een schoorsteen al snel voor veel problemen zorgen. Het slopen van een schoorsteen is niet alleen arbeidsintensief maar de schoorsteen dient na het slopen ook netjes afgewerkt te worden. Als u dit niet doet, dan krijgt u last van lekkages en dan bent u nog verder van huis.

Schoorsteen Verwijderen 24/7 gaat als volgt te werk: