Schoorsteen-verwijderen-logo-nieuw

Stempelplan

Laat u een dragende schoorsteen verwijderen? Dan kunt u niet zonder stempelplan. Een stempelplan is onderdeel van de constructieberekening en bedoeld om de dragende functie van de schoorsteen tijdelijk over te nemen wanneer de schoorsteen verwijderd wordt. Hieronder leest u alles wat u wilt weten over het stempelplan.

Ga snel naar

Wat is een stempelplan?

Veel mensen kiezen ervoor hun schoorsteen te laten verwijderen. Om meer leefruimte te creëren bijvoorbeeld, om lekkages te voorkomen of omdat de schoorsteen geen functie meer heeft. Is dat een niet-dragende schoorsteen, dan komt de stabiliteit van uw woning niet in gevaar. Wilt u een dragende schoorsteen verwijderen? Dan kunt u dat vergelijken met het verwijderen van een draagmuur. Als het niet op de juiste manier gebeurt, bestaat er een groot risico op scheuren, verzakkingen of zelfs instortingsgevaar. 

Om de dragende functie van de schoorsteen tijdelijk over te nemen, worden stempels geplaatst. Zoals u zich kunt voorstellen moet heel nauwkeurig berekend worden waar die stempels moeten komen en hoeveel stempels er nodig zijn. Dit wordt berekend in een stempelplan. 

Een stempelplan maakt vaak onderdeel uit van de constructieberekening. Een constructeur maakt een compleet plan voor de constructie van uw woning of pand wanneer u bouwt, verbouwt of renoveert.

Stempelplan-draagmuur-verwijderen

Waarom een stempelplan?

Voordat u een schoorsteen laat verwijderen wilt u natuurlijk eerst weten wat de kosten zullen zijn. De exacte kosten voor het verwijderen van uw schoorsteen zijn op afstand lastig te zeggen. 

Buiten het type schoorsteen, zijn er nog meer zaken om rekening mee te houden. Denk hierbij aan de locatie van de schoorsteen, of u een schoorsteen gedeeltelijk wilt laten slopen en of het een dragende constructie betreft. Na het verwijderen van een schoorsteen is het natuurlijk ook belangrijk hoe u de afwerking wilt hebben. Wij kunnen u natuurlijk wel altijd een prijsindicatie geven maar vaak vallen de kosten een stuk lager uit, door onze efficiënte manier van werken. Hieronder vindt u een prijsoverzicht.

[tabel]

Met behulp van onze offerteformulier kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen maar wij kunnen natuurlijk ook altijd bij u langs komen. Zo kunnen wij u adviseren in heel Nederland en verwijderen wij uw schoorsteen tegen dezelfde lage tarieven door heel het land.

Vrijblijvende offerte?

Stempelplan laten maken door een professioneel bedrijf

Stempels nemen de draagfunctie over van de schoorsteen wanneer deze verwijderd wordt. Om te berekenen hoeveel stempels nodig zijn en waar deze stempels precies moeten komen, is kennis en ervaring nodig. 

Zelf een stempelplan maken is nooit een optie. Een ervaren constructeur kan dit voor u doen. Alleen een professional weet hoe een bouwconstructie in elkaar zit en hoe verzakkingen en instortingsgevaar voorkomen kunnen worden.

Schoorsteen bovenverdieping

Stempelplan door Schoorsteen Verwijderen 24/7

Onze constructeur heeft jarenlange ervaring in het maken van constructieberekeningen en stempelplannen voor de meest uiteenlopende bouwprojecten. Van woningen tot bedrijfspanden en van nieuwbouwprojecten tot monumentale panden. Wij hebben oog voor veiligheid én kwaliteit. 

U kunt uw stempelplan met een gerust hart aan ons uitbesteden. Wij zorgen ervoor dat de klus van A tot Z geklaard wordt. Na het maken van de berekeningen, kunnen wij de klus namelijk zelf voor u uitvoeren. Hierdoor heeft u één contactpersoon voor uw hele verbouwing. Wel zo overzichtelijk en het bespaart geld.

Stempelplan verplicht?​

Een stempelplan is verplicht als u een omgevingsvergunning moet aanvragen voor uw bouw- of renovatieproject. Aan de hand van de constructieberekening en het stempelplan wordt gekeken of uw verbouwing aan de wet- en regelgeving en het Bouwbesluit voldoet. 

Maar ook als u vergunningsvrij bouwt of verbouwt, is een stempelplan nodig om instortingsgevaar te voorkomen. Twijfelt u of u een stempelplan nodig heeft? Bijvoorbeeld omdat u niet zeker weet of de schoorsteen dragend is? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wat kost een stempelplan?

De exacte kosten voor een stempelplan zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals uw woonsituatie, de complexiteit van de verbouwing of renovatie en of wij bouwtekeningen krijgen of langs moeten komen op locatie. 

Gemiddeld kost een stempelplan tussen de € 225,- en € 425,-.

Offerte aanvragen stempelplan

Wilt u weten wat het precies kost om een stempelplan te laten maken voor uw bouwproject, verbouwing of renovatie? 

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor een stempelplan door Schoorsteen Verwijderen 24/7. Liever eerst iemand spreken? Maak een vrijblijvende afspraak via de contactgegevens hieronder.