Schoorsteen-verwijderen-logo-nieuw

Schoorsteen inspectie

Het dak van uw woning wordt iedere dag blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Regen, wind, sneeuw, storm en zon: uw dak beschermt u tegen al deze invloeden. Maar wie beschermt uw dak? 

Een slecht onderhouden dak of schoorsteen leidt tot lekkages en scheuren. Om grotere (en kostbaardere) problemen te voorkomen, is het daarom slim om periodiek een schoorsteen inspectie en dak inspectie uit te laten voeren. Hieronder vertellen we u hoe dat in zijn werk gaat en wat het kost.

Ga snel naar

Schoorsteen inspectie: lekkage of andere dakproblemen

Heeft u problemen met uw dak? Merkt u dat er een lekkage is of ziet u scheuren in muren of plafonds? Dat kan twee oorzaken hebben: het dak zelf of de schoorsteen. Het is belangrijk om uw schoorsteen en dak te onderhouden en om regelmatig een inspectie te laten uitvoeren. 

Wij komen z.s.m. bij u langs als u last heeft van lekkages of andere problemen met uw dak. Wij voeren een schoorsteen inspectie uit en controleren meteen de conditie van uw hele dak. Waar nodig – en in overal met u – voeren wij meteen een reparatie uit. Zo bent u direct van de problemen verlost.

Schoorsteen inspectie

Preventieve inspectie

Ook als u nog geen problemen met uw dak ervaart, kan het slim zijn om een inspectie te laten uitvoeren. Voorkomen is immers beter dan genezen! De kosten van de inspectie blijven laag en u voorkomt een grotere kostenpost in de toekomst. 

Het is aan te raden om één keer per jaar een schoorsteen inspectie en dak inspectie uit te laten voeren. Zo ontdekt u een eventueel probleem al in een vroeg stadium. En niet pas als het water al langs de muur loopt. Of er scheuren in de muren of plafonds zitten. 

Heeft u net een nieuw huis gekocht? Dan is het altijd slim om meteen een dak inspectie en schoorsteen inspectie te laten uitvoeren. U kunt ons ook inschakelen als u een bouwkundige inspectie wilt laten uitvoeren voordat u een woning koopt.

Vrijblijvende offerte?

Wat kan er mis zijn met uw dak en schoorsteen?

Stormen komen steeds vaker voor in Nederland. We zien daarom ook steeds vaker dakpannen die los zitten of scheef gewaaid zijn. Dit kan lekkages veroorzaken. Bovendien kunnen ze bij de volgende storm van het dak waaien en schade of letsel veroorzaken. 

Ook kan de loodrand die rond de schoorsteen ligt vervormd of gescheurd zijn in de loop der jaren. Wederom met lekkages tot gevolg.

Het metselwerk of de bakstenen van de schoorstenen kunnen in verval raken, vooral als de schoorsteen niet meer wordt gebruikt. U kunt er dan voor kiezen om een reparatie te laten uitvoeren of om uw schoorsteen te laten verwijderen. 

De nok van uw dak is vaak gevoelig voor mos. Een beetje mos is niet erg, maar als mos de overhand neemt kan de waterdichtheid van uw dak worden aangetast. Ook kan hierdoor vocht of schimmel ontstaan op uw plafond of binnenmuren.

Tot slot bestaat de fundering van uw dak uit houten balken. Periodiek moet gekeken worden of deze balken nog in een goede conditie zijn. Water, schimmel en weersinvloeden kunnen de conditie van het geraamte namelijk aantasten waardoor de hele constructie van uw dak in gevaar komt.

Schoorsteen inspectie en dak inspectie

Dak- en schoorsteen inspectie: hoe gaat dat?

Bij een dak inspectie gaat één van onze dakdekkers het dak op. Dat kan met een ladder, maar bij een lastig bereikbaar dak kan soms een hoogwerker nodig zijn.

Wij beginnen vaak bij de schoorsteen, omdat dit meestal de boosdoener is van dakproblemen. We kijken of de conditie van de schoorsteen zelf, maar ook van de loodrand eromheen, nog in orde is.
Daarnaast controleren we meteen de conditie van uw dakpannen, nok, houten geraamte en natuurlijk de dakgoot. We monitoren eventueel aanwezig mos of poreuze dakpannen. Na afloop van de inspectie kunnen wij u precies vertellen hoe de conditie van uw dak eraan toe is. 

Hebben we een probleem gevonden? Dan overleggen we altijd eerst met u over een eventuele reparatie. Een dakpan of lapje loodrand is immers zo vervangen en voorkomt grote problemen in de toekomst. Is er een grotere reparatie nodig? Dan maken we een offerte voor u en komen we op een later moment terug.

Camera inspectie schoorsteen

Gebruikt u uw schoorsteen nog? Dan is het tevens slim om een camera inspectie van de schoorsteen te laten uitvoeren. Zoals de naam al doet vermoeden gaat er camera uw schoorsteen in. Onze expert kijkt op een scherm mee hoe de conditie van uw schoorsteen aan de binnenkant is. 

Met een camera inspectie zien we eventuele scheuren, overtollig roet, een verstopping of andere beschadigingen. Door dit preventief te laten controleren voorkomt u grotere schade, gezondheidsproblemen of een schoorsteenbrand.

Kosten schoorsteen inspectie en dak inspectie

Gemiddeld kost een plat dak inspectie tussen de € 125,- en € 225,- euro. Voor een schuin dak bent u gemiddeld tussen de € 225,- en € 275,- kwijt. 

Een camera inspectie van de schoorsteen kost rond de € 100,-. 

De exacte kosten zijn vooral afhankelijk van de complexiteit van de inspectie en de bereikbaarheid van uw dak. Moeten wij bijvoorbeeld een hoogwerker inschakelen, of is dit niet nodig?

Moeten wij een reparatie uitvoeren? Dan overleggen wij altijd eerst met u, zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan.

Wilt u weten wat het precies kost om uw dak en schoorsteen door ons te laten inspecteren? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, of vraag een offerte op maat aan.

Kosten besparen

Een dak inspectie of schoorsteen inspectie is bedoeld om kosten te besparen. Het laten uitvoeren van een inspectie kunt u dan ook zien als een investering in het onderhoud van uw woning. Met een periodieke inspectie voorkomt u immers grote problemen – en dus kosten – op een later moment.

Offerte aanvragen schoorsteen inspectie & dak inspectie

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat aan voor een dak inspectie en schoorsteen inspectie. Of maak een vrijblijvende afspraak via de contactgegevens hieronder.