Schoorsteen-verwijderen-logo-nieuw

Haal alles uit uw zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen laten plaatsen en wilt u het maximale rendement uit de zonnepanelen halen? Dan is het slim om schaduwobjecten op uw dak te verwijderen. Een schoorsteen kan met een beetje pech een flinke schaduw werpen over uw zonnepanelen. Dat kan een lagere energieopbrengst veroorzaken van wel 20%. Hieronder leest u hoe u meer rendement uit uw zonnepanalen haalt door het verwijderen van de schoorsteen.

Ga snel naar

Zonnepanelen: een duurzame manier van energie opwekken

Met de stijgende energiekosten kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf hun energie op te wekken. Zonnepanelen zijn hier een uitstekend middel voor. Gelukkig zijn zonnepanelen de afgelopen jaren steeds gebruikelijker en dus ook goedkoper geworden. Zonnepanelen zijn dé duurzame oplossing om zelf uw energie op te wekken. Omdat zonnepanelen plaatsen een investering is, wilt u deze investering natuurlijk zo snel mogelijk terugverdienen. Het laatste wat u dan wilt is schaduw op uw dak…

Meer-rendement-uit-zonnepanelen

Schoorsteen verwijderen voor zonnepanelen

Een doorsnee schoorsteen kan een schaduw oppervlak veroorzaken van 35 tot wel 110 cm. Zonde als uw zonnepanelen hierdoor te weinig licht vangen. Maakt het uit als maar één zonnepaneel in de schaduw ligt, vraagt u zich misschien af. Jazeker! Vooral omdat zonnepanelen serie-geschakeld zijn. Dat betekent dat het ene zonnepaneel energie doorgeeft aan het volgende zonnepaneel. Ligt een zonnepaneel in de schaduw van uw schoorsteen? Dan kan dat een opbrengstverlies opleveren van wel 20%. Daarom kiezen steeds meer mensen met zonnepanelen op het dak ervoor hun schoorsteen te laten verwijderen ten behoeve van de zonnepanelen.

Vrijblijvende offerte?

Schoorsteen verwijderen door Schoorsteen Verwijderen 24/7

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom u uw schoorsteen wilt laten verwijderen. Om meer rendement uit uw zonnepanelen te halen, maar ook om meer leefruimte binnenshuis te creëren. Of omdat lekkages of verval wilt voorkomen. Vooral als de schoorsteen geen functie meer heeft. 

Wat de reden voor het verwijderen van uw schoorsteen ook is: wij voeren de klus van A tot Z voor u uit. Al decennialang zijn wij specialist op het gebied van schoorstenen verwijderen. Ook kunnen wij u helpen met de constructieberekening, het stempelplan en de eventuele vergunning.

Waarom kiezen voor Schoorsteen Verwijderen 24/7?

Offerte aanvragen schoorsteen verwijderen

Wilt u uw schoorsteen laten verwijderen door onze ervaren vakmensen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte op maat aan.